• Het nieuwe begint pas na aanvaarding van het oude (C.G. Jung)
  • We kunnen proberen keuzes te vermijden door niets te doen.
    Maar ook dat is een beslissing
  • Waar je ook gaat, neem altijd je eigen stilte mee (Deepak Chopra)
  • Iemand met zijn schaduw confronteren, is hem zijn eigen Licht laten zien (C.G. Jung)
  • Rusten in Zijn is aanvaarden wat Is (Anne Pipeleers)

Milde, open aandacht

In MINDFULNESSTRAINING leer je om even te stoppen, te kijken en op een milde, open, niet oordelende manier aandacht te geven aan wat er zich op dit moment bij jou aandient. We maken hierbij gebruik van eenvoudige oefeningen (lichte yoga oefeningen, liggende, zittende en loopmeditaties) om terug in contact te komen met jezelf, je ademhaling en je lichaam. Daarnaast zoeken we ook de stilte op en delen we achteraf ervaringen met elkaar. Anders dan in een therapie- of gespreksgroep gaan we niet in op ieders individueel verhaal. De training vervangt ook geen therapie en/ of medicamenteuze behandeling.

Het is een bewuste keuze om in kleine groepjes te werken (max. 4-5 personen). Ik vind het belangrijk om een klimaat te creƫren van veiligheid, vertrouwen en sereniteit, waarin je even op adem kan komen, waarin we mekaar in een fijne sfeer van mens tot mens mogen ontmoeten.

De training verloopt over 8 weken en bestaat uit zes bijeenkomsten van 2,5 uur die gespreid lopen over de 8 weken. Een zevende bijeenkomst wordt samen vastgelegd op het einde van de 8 weken en is bedoeld als moment om ervaringen te delen, op te frissen, bij te praten en samen te oefenen.

Een belangrijke voorwaarde, wil je ook echt iets uit de training halen, is dat je je engageert om elke dag 45 minuten te oefenen gedurende de 8 weken.

Bij de training hoort een werkmap en enkele geleide oefeningen/meditaties.

De kostprijs bedraagt 270 euro.

Praktisch: draag gemakkelijke kledij en breng een yogamat en dekentje mee.

Heb je interesse? Inschrijven kan per mail of telefonisch. Ik stuur je (per mail of per post) een vragenlijst die ik graag ingevuld van je terug krijg. Indien nodig bespreken we in een (telefonisch) gesprek of de training voor jou is aangewezen. Je inschrijving is definitief na bevestiging en betaling.

TIJDSTIP EN DATA voorjaar 2020:

Reeks 1: donderdagavond van 19u tot 21u30 op 13/2, 20/2, 5/3, 12/3, 26/3 en 2/4

Reeks 2: donderdagavond van 19u tot 21u30 op 7/5, 14/5, 28/5, 4/6, 18/6 en 25/6

De data van de reeksen in het najaar volgen later.

 De lente komt, stil zittend, niets doend,
en het gras groeit vanzelf
(Zen-spreuk)